5 Tips about Tüp Bebek işlemi sonrası You Can Use Today
5 Tips about Tüp Bebek işlemi sonrası You Can Use Today
Blog Article
Bu teknikler tedavinin başarısında belirleyici unsurlar değildir. Kadın ve erkek üreme hücrelerinin durumuna bağlı olarak bu iki teknikten herhangi biri tercih edilebilir.
Yumurta toplama işlemi genellikle sedasyon altında gerçekleştirilir. İğne ile yumurtalıklara ulaşılır ve ardından olgunlaşmış yumurtalar elde edilir. Bu işlem genellikle ultrason rehberliğinde yapılır.
Bu sebepten dolayı doktor propertyımına başvuran çOkay eş vardır. Bir doktor tarafından muayene edilip gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra sonuçlar çiftlerle paylaşılır. Eğer sonuçlardan sonra her iki tarafta da bir sorun yoksa bu genelde nedeni bilinmeyen bir kısırlık olarak biliniyor. Eğer kısırlık teşhisi konulduysa, çiftlere çeşitli yöntemlerde tedaviler uygulanabiliyor.
Sedasyon anestezisi ile yapıldığında hasta hiçbir şey hissetmez, lokal anestezi ile uygulamalarda bazen hafif derecede rahatsızlık duyabilir. Ancak genel olarak ağrılı ve rahatsız bir işlem değildir.
Embriyo transferi ağrısız bir işlem olduğu için anestezi gerekmemektedir. Embriyo transferi ultrason eşliğinde yapılmaktadır. Embriyolar çAlright ince bir kateter lawnımıyla rahim içine transfer edilir.
Tüp bebek, tıp alanındaki üreme teknolojilerinden biridir ve kısırlık sorunu yaşayan çiftlere propertyımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu yöntem, kadının yumurtalıklarından alınan yumurtaların laboratuvar ortamında döllendirilmesi ve oluşan embriyonun anne rahmine transfer edilmesi esasına dayanır.
Aşılama tedavisinde genel tanım olarak baba adayından alınan sperm üreme hücreleri ince bir kateter propertyımı ile anne adayının rahmine IVF tedavisi enjekte edilmektedir.
Gelişen embriyolar, ince bir kateter gardenımıyla anne rahmine transfer edilir. Bu işlem genellikle ağrısızdır ve birkaç dakika sürer. Transferden sonra embriyonun rahme tutunması beklenir.
Eğer cifler aşılama tedavi yöntemini tercih ederlerse, adetin two. veya 3. günlerinde hastaneye gidilmesi ve muayene olunması gerekiyor. Kadının rahminde herhangi bir trouble yok ise bazı hormon iğnelerinin kullanılması ile yumurtalıklara uyarı veriliyor ve yumurta takibi süreci başlamış oluyor. 10 ile twelve günlük bir sürecin hemen ardından çatlatma iğnesi uygulanıyor. Daha sonra 36 saatin ardından sperm kadının rahmine enjekte ediliyor.
Yumurta geliştirme aşamasında neler yapılır? two. Yumurta geliştirme aşamasında neler yapılır?
Ayrıca, belirli laboratuvar testlerinin tamamlanması ve tedavi protokollerine uygun şekilde hareket edilmesi önem taşır.
Eğer her şey normalse, ağızdan kullanacağınız ilaçlara başlanır ve ilaca başladıktan thirteen gün sonra ultrason kontrolü yapılır.
İlaç kullanımı devam ederken bir yandan da yumurtaların gelişimi takip edilir. Yumurtaların excellent olgunluğa erişip erişmediği ultrason ile rahatlıkla takip edilebiliyor ve bu takip aşaması kadın için zorlayıcı olmuyor.
Bu işlem çOkay kısa süreli ve ağrısız bir işlemdir. Anne adayının kısa süreli bir yatak istirahatından Polycystic Ovary Syndrome sonra kullanacağı ilaçlar hakkında bilgi verilerek hasta taburcu edilir.
Uzmanlar, transfer esnasında ultrason eşliğinde hareket eden embriyoları gözlemleyerek en uygun pozisyonu belirler. Transfer işlemi, ince bir kateter aracılığıyla rahime yerleştirme adımından oluşur.